Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

БСП се ангажира да преизчисли пенсиите и да намали разликите между старите и новоотпуснатите

Мартеница с надпис „Поискай промяната“ и хаштаг 10 получиха присъстващите на откриването на предизборната кампания на коалиция „БСП за България“ в Шумен. Срещата на кандидат-депутатите се състоя в партийния предизборен щаб на кооперативния пазар. Залата трудно побра симпатизантите от цялата област, дошли да се запознаят с кандидатите за народни представители.
fc7f32e2df8ba8232379852711fc1e54Водачът на листата Иван Иванов представи накратко основните акценти от управленската програма на БСП, като подчерта думите правила, сигурност, справедливост. Иванов сподели, че за него тази предизборна кампания е трета поред, но сега се чувства ентусиазиран от усещането за промяна, която хората вече са поискали с вота си на президентските избори. „За последните две години с ГЕРБ стигнахме само до по-дълбока бедност, социално неравенство, демографска катастрофа, корупция и растяща престъпност. Затова хората поискаха промяната“, каза Иванов. Нашата политика предвижда обвързване на минималната работна заплата с темпа на увеличение на средната. Още тази година месечното обезщетение за отглеждане на дете може да се обвърже с минималната работна заплата и да стане 460 лв“, каза Иван Иванов.
Той допълни, че коалицията е за подоходното облагане и въвеждане на 20% налог върху доходи над 120 000 лева годишно. БСП се ангажира да преизчисли пенсиите и да намали разликите между старите и новоотпуснатите. Партията е за балансирана външна политика, за пълноценно членство на България в ЕС и НАТО и активно участие във формирането на дневния ред в международни организации, в които страната членува.
Водачът представи листата на „БСП за България“, като обясни, че на първите места са доказани експерти от големите общински центрове на областта – Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Смядово, Каспичан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *