Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

С 22 гласа „за“, 4 „против“ и 13 „въздържали се“  общинските съветници в Шумен предоставиха за управление имоти-публична общинска собственост на кметовете в  девет села.

Гласуването бе провокирано от докладна записка на кмета на Царев брод Стефан Живков, който поиска да управлява имотите-публична общинска собственост на територията на селото. Това стана възможно след промяната на общинската наредба за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, която бе гласувана по предложение на общинския съветник от БСП Веселин Пенчев през декември 2016 година.

Веселин Пенчев също така подкрепи и искането на кметовете, и се аргументира, че чрез предоставянето на имотите за управление на кметовете на селата, за тях ще остават заложените в закона и наредбата 30% от приходите от наеми и продажби. По този начин ще се избегне подаването на стотици докладни от кметовете за пари. По думите му това е алтернатива и ясен механизъм, по който в селата ще остават средства и администрацията няма да се чуди на кое село колко пари да даде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *