Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Винаги, когато стане напечено, премиерът се крие

Това, което се случва днес в залата на НС, е ярък образ на управлението на ГЕРБ и на лицето на Бойко Борисов, а то е следното: първо, министър-председателят Бойко Борсов нарушава системно Конституцията и законите на страната.

Уважаеми г-н Дончев, с какво пълномощно представяте тук кандидатура на здравен министър, след като Конституцията и законите на страната казват, че това го прави министър-председателят единствено и не е допусната друга възможност. Кога министър-председателят Бойко Борсов Ви прехвърли пълномощията си на премиер? Вашето предложение, г-н Дончев, е нелегитимно по смисъла на Конституцията и законите на страната.

Второ, министър-председателят Борисов системно руши институциите в страната. Не за първи път, но сега е изключително ярък образ, защото се приема член на кабинета му, той зачерква Народното събрание, като институция в България и то най-висшата – парламентарната република. После не се сърдете, че парламентът е с най-ниското доверие в страната. Не ви ли е унизително, колеги от ГЕРБ? Вашият министър-председател, Вас не уважава с присъствието си, оставете опозицията. Да не споменавам какви определения Ви е давал като народни представители. Борисов нарушава Конституция, руши институции и е страхлив! Защо не е тук да отговаря на въпроси? Винаги, когато стане напечено, този човек се крие. Много е добър на снимки, на усмивки, прегръдки, на ПР, но когато трябва да се носи отговорност, се крие. Питам, задочно, защото знам, че ни гледа. Г-н Борисов, защо посочихте д-р Петров за министър, след като от март месец 2017 година знаете за проверката на Сметната палата и проверката на прокуратурата – затова, че е сключвал договори, с които е облагодетелствал близките си. Вие сте го знаели и въпреки това сте го предложили. Ето още един елемент на лицето на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов. За ГЕРБ конфликтът на интереси, облагодетелстването от властта нямат никакво значение. Това за тях е нещо нормално. Видяхме го при шуробаджанащината, при „Кумгейт“, при Делян Добрев. За ГЕРБ няма никакво значение, че някой се облагодетелства от властта. Дори и заради това той заслужава висок пост.

Втори въпрос, г-н Борисов – след като подаде оставка д-р Петров, масово, и експерти, и лекари, депутати от ГЕРБ и министри, казаха, че той е станал жертва на игра на лобита в здравеопазването. Вчера, когато обсъждаме бюджета на Здравната каса, доживяхме депутат от ГЕРБ, от здравната комисия, да каже: „тук в залата не присъства министър на здравеопазването, защото в здравеопазването има много интереси“. Г-н Борисов, защо приехте тази оставка и чий интерес обслужихте с нея? Затова го няма тук, защото трябва да каже защо го назначи, след като е в конфликт на интереси и му тече прокурорска проверка и защо го освободи, след като е натиснат от лобита и кои са те.

Какво предлагате с кандидатурата на г-н Ананиев? Нищо! Той и сега е в Надзорния съвет на Здравната каса. Той е част от проблема и сега в здравеопазването. Какво ще се промени от избирането на този или онзи здравен министър? За 8 години от ГЕРБ са сменили 7 министри на здравеопазването – по един на година. Какво показва това – кадрова немощ или министрите се сменят под натиск на това или онова лоби? Ето, още една характеристика на лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов. Решенията не се взимат в интерес на системата, не в интерес на пациентите и не в интерес на обществото, а на това или онова лоби, и което надделее. През това време – закрити болници, хората нямат достъп до здравеопазване, умират по улиците, лекарствата на бомбастични цени, фармацевтична мафия и всичко останало. Това, което днес се случва, е обобщение на образа на ГЕРБ, на модела на управление на ГЕРБ и на личния образ на Бойко Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *