Ген. Румен Радев: Нужни са драконовски мерки за борба с трафика на хора

БСП-Шумен в подкрепа на кандидат-президентската двойка ген. Р. Радев и И. Йотова
16 септември 2016
Илияна Йотова: Имаме нужда от силни лидери, които могат да казват “не”
30 септември 2016
Покажи всички

Нужни са драконовски мерки за борба с трафика на хора. Тoва заяви днес на пресконференция в Гранд хотел „Шумен” кандидатът за президент ген. Румен Радев, във връзка с мигрантската криза. По думите му, каналджийството трябва да се третира от законодателството като престъпление срещу националната сигурност.

Според него основният проблем е, че в момента нямаме ясна, последователна и дългосрочна политика за разрешаване на създалата се ситуация.

„Не се отстояват нашите интереси в ЕС. Ние няма да искаме само пари, а и промяна на споразумения и регламенти, както и активна дипломатическа подкрепа. Не трябва да губим своята идентичност като нация, не трябва да допускаме масово и трайно заселване на мигранти и бежанци у нас, с които ще се промени религията и ценностната ни система като българи”, заяви ген. Радев и изтъкна, че е много важно да искаме спешна отмяна на Дъблинското споразумение, както и да сключим договори за репатриране с държавите, от където идват най-често мигрантите-Афганистан, Пакистан и Ирак.

„За нас, има голям риск от периферна територия, да се превърнем в буферна зона на ЕС, в един голям център за бежанци. Не трябва да чакаме решение от ЕС, а трябва да обявим лимит за брой бежанци”, каза още той.

Във встъпителното си слово той изтъкна, че като президент, ще води балансирана външна политика за защита националните ни интереси.

Малко след 15 часа започна и срещата на ген. Румен Радев с граждани и симпатизанти от Шумен. Събитието в препълнената зала започна с приветствено слово на проф. Валентина Аврамова, председател на Инициативния комитет за подкрепа на кандидат-президентската двойка ген. Радев и И. Йотова.

„Нашият Инициативен комитет обединява не само личности, изповядващи лявата идея, но и патриотично настроени и широко скроени граждани, които одобряват и обичат личността на нашият кандидат- президент”, обяви тя. След това, думата взе и ген. Радев, който подробно начерта своите амбиции и планове за страната, ако бъде избран за държавен глава.

Събралите се граждани бяха доста активни и поставиха много въпроси към него.