Силен старт на предизборната кампания в Шумен

ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ОТКРИВА КАМПАНИЯТА НА РАДЕВ И ЙОТОВА, ТЕ ОБЕЩАВАТ „ПОБЕДА“ ОТ ПЛОВДИВ
7 октомври 2016
Кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев ще се срещне със симпатизанти в Шумен
19 октомври 2016
Покажи всички

5_1На 7 октомври от 18 ч. в зала „1300 години България“ в ДКТ „Васил Друмев“ бе даден старта на предизборната кампания в подкрепа на кандидат президентската двойка ген. Румен Радев – Илияна Йотова. Откриването в Шумен бе част от Националното откриване на кампанията, което се излъчваше пряко от Пловдив на специално поставена видеостена в залата. На събитието присъстваха граждани и гости на град Шумен, членове и симпатизанти на БСП.

Срещата бе открита от председателя на Общинския съвет на БСП Веселин Пенчев. Той подчерта, че с оглед на вътрешнополитическата и международна обстановка, нашата партия е единствената национално отговорна партия с кандидатите, които 2предлага за президент и вицепрезидент. „Безспорни са професионалните качества на ген. Радев и освен това с поведението си той показа, че ще бъде президент на всички български граждани. Неоспорими са качествата и авторитета на Илияна Йотова. Опитът, който има като евродепутат, ще бъде необходим за заемане на адекватна позиция на държавата не само за бежанската криза, но и в международен план“ – подчерта още Пенчев.

Председателя на Регионалния инициативен комитет проф. Валенти6на Аврамовa акцентира, че изборът на ген. Радев е днешният шанс на българският гражданин за нормален живот. Посланието, което тя отправи към българските избиратели е да гласуват на 6.11.2016г. За доброто на България!

Под девиза „За доброто на България“ участниците в събитието се обединиха около инициативата на политическата група на БСП за искане на вот на недоверие към Бойко Борисов и цялото правителство за неадекватната вътрешна и външна политика, за тежкото състояние на икономиката на страната и за липсата на перспектива. Участниците в откриването, областното и общинснското ръководство на БСП започват организация за провеждане на митинги в цялата област в подкрепа за искане на оставка на правителството на Бойко Борисов. Неадекватната външна политика доведе България до пагубна ситуация с излъчването на Кристалина Георгиева за председател на ООН, която зае и последно място. В нашата историята за първи път страната ни се поставя в толкова сложна и неадекватна политическа обстановка. За тези действия министър-председателят трябва14632923_1137335429684949_1695181685490425985_n да поеме отговорност като подаде оставка той и ръководения от него кабинет. Социалистите от област Шумен имат готовност за провеждане на митинги в подкрепа на своята парламентарна група.

Програмата по Откриването на кампанията продължи с изпълнение на художествени състави от града.