Румен Радев и Илияна Йотова печелят убедително в община Шумен на първи тур

Кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев ще се срещне със симпатизанти в Шумен
19 октомври 2016
На тези избори ние имаме една цел – ПРОМЯНА!
10 ноември 2016
Покажи всички

С 1100 гласа води в Шумен Радев пред Цецка Цачева, така е и в големите градове на областта – Шумен, Нови пазар, Каспичан, които се управляват от кметове на ГЕРБ. Така е и във Велики Преслав. Резултатите показват, че в населените места с компактно население от турския етнос хората са дали предпочитанията си към Цачева

Според анализа на БСП гласовете на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ са дошли от смесените райони на областта. „Трябва да се разсеят приказките, че ДПС и Орешарски стоят зад ген. Радев и Йотова. Те печелят в големите общини, където преобладава българското население и интелигенцията“, каза Николов. Той уточни, че в Никала Козлево от 3430 действителни бюлетини – 2884 са за президентската двойка на ГЕРБ, в Каолиново от 6628 – те са получили 829 гласа и добави, че подобни са и в Хитрино, Върбица и Венец.

Шуменският лидер на червените Веселин Пенчев изказа благодарност за усърдния труд на екипите, които са работили по изборите на първи тур, призова да се гласува на втори тур като го определи като „важен с ясна цел: промяна в държавата и избор на силен и мислещ държавен глава, а не силен и послушен“.

БСП декларираха, че няма да водят тайни разговори и договорки с партийни централи, а призовават всички български граждани на втори тур да гласуват за една по-добра България.

„Резултатите показаха, че българското гражданство започна да се осъзнава и да мисли трезво – как и за кого ще гласува. Ген. Радев показа, че е достоен и ще изпълни това, което обеща по време на срещите си с хората. Надявам се, на онези 50%, които се колебаят, че ще отидат до урните. Крайно време е България да тръгне по цивилизования път, а не да бъде задния двор на Европа. Ген. Радев може да започне тази промяна и България ще има по-хубави дни“, каза председателят на Инициативния комитет Валентина Аврамова.