Кандидатите за народни представители на „БСП за БЪЛГАРИЯ“ се срещнаха с жителите на кв. Добруджа в Шумен

ПОИСКАЙ ПРОМЯНАТА в ШУМЕН!
8 март 2017
Евродепутатът Момчил Неков в Шумен: Държавата трябва да помогне на българското земеделие
11 март 2017

Кандидатите за депутати от Коалиция „БСП за България” д-р Валентин Петров, Лили Петрова, Патриция Маринова, Ваня Димитрова и инж. Иван Йонков се срещнаха с избиратели в шуменското читалище „Тодор Петков”. Всеки според експертизата си акцентира върху основните моменти в предизборната програма на коалицията.

Целите на Коалиция „БСП за България“ са дългосрочни и насочени към всеки гражданин, заявиха кандидатите за народни представители пред събралите се към 70 човека в читалището. Бавно, постепенно и с много мисъл ще направим така, че здравеопазването да става все по-достъпно за всеки един от нас, каза д-р Валентин Петров, трети в листата на коалицията. „Държавата трябва да има абсолютен ангажимент към здравето на всеки един свой гражданин. Нещата трябва да бъдат премислени така, че всеки българин да е здравно осигурен, особено тези които работят, а за всички останали държавата трябва да се погрижи. За това мисля да работя, ако бъда избран за народен представител – здравеопазването да бъде близко до всеки един от вас и с такова качество, че всеки да получи това, което трябва. От години работя в здравеопазването и съм се нагледал на хиляди неблагополучия, затова като една от задачите, които съм си определил, е здравеопазването в Шумен да бъде по-балансирано. Да направим така, че всички държавни, общински здравни заведения да са на съответното ниво”, каза д-р Петров.  

Важен акцент в управленската платформа на БСП е образованието, каза Лили Петрова, шеста в шуменската листа на социалистите. Образованието, каквото ние сме си го представяли, а не каквото ни го чертаят от ГЕРБ. Какво предлага БСП : ревизия на реформата на ГЕРБ, като „реформа” е твърде силна дума, защото не сме видели истинска реформа в образованието. Едно от нещата, което за мен е важно и за в последните години много от родителите се чудят, е как да преодолеят проблема с различните учебниците, които използват децата ни в училище. Много учебници, безкрайно лутане, много автори. БСП предлага да има един утвърден учебник по предмет с неограничен брой помагала. По такъв начин тръгваме отнякъде. Говорим за малките неща, които правят големите политики, това е важно. Малките неща, които БСП е предприела, и аз мисля, че това са неща в платформата, които са осъществими след встъпването й във власт. Надявам се на 26 март да го покажем заедно”, заяви младата социалистка, която е общински съветник.  

Българинът е зажаднял за справедливост и за общи правила за всички. Такива в момента няма“, заяви 12-тият в листата на коалицията инж. Иван Йонков. „Солидарност има там, където всеки е сигурен за ежедневието си, за доходите, за здравето си, за внуците си, за образованието си – там е солидарността. Първо, да сме сигурни, че имаме достъп до тях, второ – да сме сигурни в качеството на услугата, която ще получим, защото държавата осигурява трябва тези услуги, а нашата държава не ги осигурява за всички еднакво. Давам пример – всички плащаме еднакви осигуровки, но не получаваме еднаква здравна грижа. Или при пенсионерите – за един и същи труд по-старите пенсионери получават по-малко от новите. С многото конкретни действия, които поема като ангажимент – създаването на фонд „Индустрия”, фонд „Иновации”, с преразглеждането на най-ниските пенсии, БСП поема ангажимент да започне да въвежда тази справедливост и солидарност. За първи път една партия, и това е БСП, се опитва да обхване много сфери на обществения живот, които засягат лично много хора. Затова смятам, че си заслужава  да се подкрепи тази програма. В голямото море от проблеми е нужно едно усилие – на 26 март да гласуваме с бюлетина № 10”, призова инж. Йонков, бивш зам.-кмет по строителството в Шумен.