„С ГРИЖА ЗА ХОРАТА“. 12 ДОКАЗАНИ И ПОЗНАТИ ЕКСПЕРТИ В ШУМЕНСКАТА ЛИСТА НА БСП

Гоненето на мутрите и истинската битка
10 март 2021
НИНОВА: БСП НЕ СЕ ПРЕДАДЕ И НЕ СЕ ПРОДАДЕ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ НА ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА!
10 март 2021
Покажи всички

Коалиция БСП за България стартира предизборната си кампания в Шуменска област с амбицията да стане първа политическа сила и с пълна листа от 12 доказани и познати професионалисти. Кандидатите на левицата са само местни хора, жители на региона, които всеки може да срещне на по улиците, на работното си място или на обществени събития и да им зададе въпроси, да им постави задачи и да им потърси отговорност.

БСП ще води позитивна кампания с конкретни предложения за проблемите, които стоят пред държавата и гражданите, подчертава водачът на листата Иван Иванов. В сегашния парламент той е един от най-активните народни представители на левицата и шуменският депутат, който постоянно вика на трибуната министрите от правителството, за да им търси обяснения за случващото се в Шуменска област.  В 44-тото Народно събрание Иван Иванов е задал общо 214 въпроса, много от които са за проблемите на региона. Депутатът от левицата е задал 14 въпроса по темата ВиК – Шумен, свързани с лошото качество на водата и скъпата й цена.  Иванов е най-активният шуменски депутат и на тема „екология“ с общо 8 въпроса за екологичните проблеми на Шумен – мръсният въздух, намерението за изграждане на завод за отпадъци в Дивдядово, складираните в региона незаконни боклуци, изтичащите от регионалното депо мръсни води. Народният представител е поставил в този мандат 8 въпроса за състоянието на здравеопазването в Шумен и още 8 за образованието.

БСП се явява на парламентарните избори със сериозна предизборна платформа, в която предлага конкретни решения на най-важните въпроси. „Конкретна кампания означава, че имаме по няколко предложения за решение на всеки проблем. В здравеопазването: болниците няма да са търговски дружества, ДДС за лекарства ще бъде 9%, медицинските кадри ще бъдат с базова заплата. В сферата на икономиката: приоритет за малките и средни предприятия и родното производство, инвестиционен и гаранционен фонд, който да помага на фирмите, електронни регистри за премахване на бюрокрацията и тежката администрация. В земеделието: с държавни средства изграждане отново на напоителни системи, преразглеждане на всички концесии на язовирите, инвестиции във възобновяване водопреносната мрежа в градовете“, дава конкретни примери Иван Иванов.

А грижата за хората в програмата на БСП е изразена чрез семейно подоходно облаганебезплатни учебници, безплатни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, въвеждане на прогресивно подоходно облагане, без да се пипа корпоративния данък.

Ето и кандидатите в листата на БСП за България в 30-ти МИР – Шумен:

1. Иван Иванов, юрист, доктор по история, доктор на науките по управление на информационните процеси, адвокат в ШАК. Народен представител в 42-то, 43-то и 44-то НС. Семеен, с две деца.

Иван Иванов

2. Веселин Пенчев, 31 г., семеен, с едно дете. Магистър по право, завършил УНСС – София. Действащ адвокат при Адвокатска колегия  – Шумен, общински съветник в Шумен втори мандат. Областен и общински председател на БСП – Шумен.

Веселин Пенчев

3. Д-р Красимира Бунова, общопрактикуващ лекар от 2000 г., преди това участъков педиатър. През 2015 г. е избрана за Лекар на годината в Шуменска област. Председател на Общинския съвет на БСП в Нови пазар, общински съветник три мандата.

д-р Красимира Бунова

4. Александър Горчев, доктор по история, директор на Археологическия музей във Велики Преслав. Завършил е ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. По два мандата беше заместник-кмет и кмет на Велики Преслав. Автор на книги, научни и научно-популярни статии

Александър Горчев

5. Лили Петрова, юрист, магистър по „Политология” и „Право”. Завършила е ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий”.  Докторант по ПР и Връзки с обществеността. Общински съветник в Общински съвет – Шумен.

Лили Петрова

6. Георги Филипов Фучик, завършил техническия университет в Русе със специалност „Машини, технологии и мениджмънт“.  Управител на ООД със земеделска дейност. Семеен, с едно дете.

Георги Фучик

7. Димитър Ковчазов, електроинженер, магистър по Европейска интеграция и публична администрация със стаж в Европейския парламент.  С 18 години  стаж в в областта на енергетиката. От 6 години е собственик на бизнес.

Димитър Ковчазов

8. Евгения Леополдова, с висше образование, регионален мениджър ОЗК „Застраховане“

Евгения Леополдова

9. Велчо Василев, коалиционен партньор от Българска пролет

Велчо Василев

10. Даниела Пенчева, учител в детска градина, завършила ШУ „Епископ Константин Преславски“, специалност „Предучилищна педагогика“. Учител на годината за 2013г., носител на наградата „Неофит Рилски“.

Даниела Пенчева

11.Мартин Тодоров, 43 г. Магистър по икономика и хуманитарни науки. Работи в сферата на търговията и строителството. Семеен, с две деца.

Мартин Тодоров

12. Ивелин Йорданов, консултант уебсайтове, мрежи и комуникации. Завършил е РУ „Ангел Кънчев“ с инженерна специалност по комуникации и НВУ „Васил Левски“. Работил е като експерт в община Шумен, в МБАЛ- Шумен и Шуменския университет. Семеен.

Ивелин Йорданов

На 4 април гласувайте с бюлетина номер 4!

Пресцентър на БСП – Шумен, платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!