МАРТИН РАЙКОВ: БОРИСОВ СВЪРШИ, НО ПРОБЛЕМИТЕ ОСТАВАТ, ЗАТОВА ХОРАТА ТЪРСЯТ АЛТЕРНАТИВА И РЕШЕНИЯ ОТ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“!

И В БРЮКСЕЛ, И В ШУМЕН НАГЛАСИТЕ СА ЗА ПРОМЯНА
6 юли 2021
Издигнаха кандидатурата на Радев и Йотова за президентските избори
27 септември 2021
Покажи всички

Адв. Мартин Райков е трети в листата на БСП за България в 30-ти МИР, коалиционен партньор от партия АБВ.  Магистър по право, с магистратури по публична администрация и по политически мениджмънт. Бил е член на ЦИК, председател на комисии по обществени поръчки, юридически съветник на парламентарната група на АБВ в 43-ото НС.

Коалиция БСП за България проведе много интензивна кампания в Шуменска област, с много внимание към хората и много срещи. А интересът към кандидатите на левицата беше толкова голям, че вече ни се изчерпват предизборните материали, програми и брошури. Така обобщи приключващата кампания третият в листата на коалиция БСП за България адвокат Мартин Райков.

„Приятно съм изненадан от интереса на хората. Те търсят диалог с политици, които могат да им предложат някаква алтернатива, а това определено е БСП за България“, коментира адв. Райков. Борисов свърши, пандемията е към своя край, но остават за решаване още много проблеми, обобщи той срещите си в Шуменско.

Като най-открояващи се проблеми кандидатът на на левицата посочи липсата на добра градска среда в областния център, ниските доходи на възрастните хора и задаващата се енергийна и водна бедност.

„Всеки човек, дошъл отвън, остава с впечатлението, че за Шумен няма Европа. Явно местната управа няма инициативността да търси европейски средства и да развива социалната среда. Шумен се превръща в основен индустриален център за Северна България, това се вижда и от ниската безработица. Но тук липсва добра градска среда, социалните придобивки на хората са почти нулеви. Очевидни са проблемите в инфраструктурата в Шумен. Очевидни са обаче и проблемите в стандарта на живот. Аз не видях условия за спортуване за децата. Има една измислена спортна зала Арена, която е заключена, а в същото време този областен град няма един обществен плувен басейн“, изтъкна Мартин Райков.

Той посочи като огромен проблем и ниските пенсии и коментира, че раздаването на 50 лв. „на калпак“ не е решение. Необходимо е преизчисляване на пенсиите, каквото предлага левицата, за да гарантираме достоен живот на възрастните хора, които са работили и са внасяли данъци, посочи адв. Райков. „Друг голям проблем е задаващата се енергийна и водна бедност в България, която все повече ще се задълбочава. Много хора не могат да си плащат отоплението, сега идва и проблемът с водата, който в Шумен е особено жесток. Да товариш хиляди хора с най-скъпата и некачествена вода, това е просто грабеж!“, категоричен е кандидатът на левицата.

Той коментира, че при проведените десетки срещи лице в лице, хората са се убедили, че една 130-годишна партия като БСП е достатъчно предвидима, за да им гарантира промяна и спокойствие.

„Това искат хората – работещ парламент и правителство, което да им осигури промяна и спокойствие. БСП вече даде заявка какво управление може да осигури чрез служебното правителство, назначено от избрания с гласовете на левицата президент. Това правителство има широко обществено одобрение, то не се приема като статукво, а като екип от професионалисти, които си вършат работата – и Бойко Рашков, и Янаки Стоилов, и икономическият, и финансовият, и здравният министър заслужават големи адмирации“, коментира Мартин Райков. И подчерта:

Коалиция БСП за България принципно доказа, че е готова за властта и че няма да разпределя порции, а ще разпределя отговорности, за да даде на хората сигурност и грижа!

Пресцентър коалиция БСП за България

Купуването и продаване на гласове е престъпление