МОДЕЛЪТ „СТЪКИ“ ОЛИЦЕТВОРЯВА БЕЗОБРАЗНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ

БСП е отборът, който може да даде сигурност в настоящия момент
13 юни 2021
„ХУБАВОТО ПРЕДСТОИ“. БСП ЗА БЪЛГАРИЯ ОТКРИ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ КАМПАНИЯ
18 юни 2021
Покажи всички

Моделът „Стъки“ е класическо източване на бюджета и олицетворява управлението на ГЕРБ през последните години, когато бившите управляващи раздаваха държавни пари на свои хора – така Иван Иванов, водач на листата на БСП в Шумен, коментира скандала с раздаването на милиони на верни до Бойко Борисов спортни клубове.

Вчера стана ясно, че федерацията по ММА на Станислав Недков–Стъки, е получила над 1 милион лева през последните 5 години от Министерството на младежка и спорта. Тази сума включва солидно годишно финансиране от държавния бюджет, както и над 224 000 лв., които федерацията по бойни спортове е получила по програма за предпазване на младите от зависимости, управлявана от спортното министерство. Щедрите плащания към клуба на Стъки предизвикаха огромно обществено недоволство, тъй като ММА-боецът отдавна демонстрира близост с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това е абсолютно безобразие! Източва се държавният бюджет и парите на българските данъкоплатци се наливат в близки до ГЕРБ фирми, без критерии и без правила. С какво федерацията на Стъки е по-важна от стоте шуменски деца от Скаутския клуб? Защо за бойците на Стъки има щедро държавно финансиране, а малките скаути от години напразно се молят за някаква мизерна издръжка на областния лидер на ГЕРБ и шуменски кмет?“, пита Иван Иванов.

И допълни, че родители на малките скаути отдавна му подават сигнали за липсата на елементарно финансиране за дейността на децата. „Но за тях няма пари, а за Стъки има стотици хиляди левове на година! Това беше политиката на ГЕРБ, да налива държавни пари без правила на свои хора. В последните дни излязоха много факти за скандално харчене на държавния бюджет при управлението на ГЕРБ. При положение, че в страната има толкова много нуждаещи се млади семейства и пенсионери, е безобразие да се наливат пари в дейности със спорен, да не кажа никакъв ефект“, коментира водачът на червената листа в Шумен.

Иван Иванов подчерта: Ние от години се борим за спирането на подобни практики и ще бъдем безкомпромисни към тях и в следващия парламент! Трябва да се въведат правила и ред при финансирането на спортните клубове в страната, така че всички да имат равен достъп до обществените средства, а не само близките до властта фирми.

Пресцентър БСП – Шумен