„ХУБАВОТО ПРЕДСТОИ“. БСП ЗА БЪЛГАРИЯ ОТКРИ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ КАМПАНИЯ

МОДЕЛЪТ „СТЪКИ“ ОЛИЦЕТВОРЯВА БЕЗОБРАЗНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ
17 юни 2021
БИЗНЕСЪТ ВЕЧЕ ДИША ПО-СВОБОДНО.
21 юни 2021
Покажи всички

С приповдигнато настроение и препълнена зала, широката лява коалиция БСП за България откри предизборната си кампания в Шумен. „Вече един месец България е свободна, дишаме чист въздух без Борисов, а най-хубавото предстои след 11 юли“, поздравяваха се членовете и симпатизантите на коалиционните партньори БСП, АБВ, Българска пролет и Нова зора, изпълнили до краен предел предизборния щаб на бул. „Симеон Велики“.

Официален старт на кампанията даде областният и общински председател на БСП Веселин Пенчев. „Вярваме в успеха на лявата коалиция“, беше категоричен лидерът на социалистите. Той представи основните задачи в програмата на БСП за България: незабавна и ефективна защита за всеки български гражданини, наказана престъпност, спокойни условия за труд, бизнес и живот.

Веселин Пенчев

В Шумен коалицията БСП за България издига пълна листа от 12 кандидати, хора с доказан професионализъм, авторитет и граждански позиции.

Водач на листата е Иван Иванов, магистър по право и по история, доктор по история и доктор на науките по управление на информации и процеси, член на Националния съвет на БСП. Семеен, с две деца.

Иван Иванов

„Предишната кампания през април беше в много тежка обстановка, нагнетена от хунтата ГЕРБ, които се опитаха по всякакъв начин да запазят своята власт. Само че народът отреди друго“, припомни Иван Иванов и посочи, че на 11 юли БСП трябва да се поздрави с успех, за да продължи разграждането на порочния модел, наложен от ГЕРБ през последните 12 години. „Сега на БСП за България се пада тежката задача да възстанови държавността“, посочи водачът на червената бюлетина. Иван Иванов предупреди, че левицата ще продължава да изкарва на показ всички безообразия на ГЕРБ, които са вършени и в Шуменска област. „Адмирирам служебното правителство за промените в Шумен, защото бяха отстранени знакови лица, свързани с ГЕРБ, и се надявам в близките дни да излязат купища злоупотреби“, каза Иванов. Той изрази увереност, че на изборите БСП ще върне доверието на своите симпатизанти, защото промяна без левицата няма как да се случи. „БСП и нейните коалиционни партньори могатда преодолеят различията помежду си, за да бъдат основна опора в следващото управление“, посочи водачът на листата. „БСП не е статукво, БСП е системна партия със 130 годишна история, това е партията, която може да направи промяната, защото последните 4 години ние изваждахме на показ всички безобразия, докато другите се криеха или консумираха властта заедно с Борисов, а сега се наричат партии на протеста“, подчерта Иван Иванов и заяви категорично: Без нас не може да се осъществи никаква промяна!

Втори в листата на БСП за България е Иван Ганчев, на 32 години, роден и израснал в Нови пазар, юрист. От 2019 г. е председател на общинсикя съвет в Нови пазар.

Иван Ганчев

„На 11 юли предстоят изключително важни избори и от всички нас зависи дали ще спрем разрухата, дали ще мобилизираме сили и достойнство и ще си върнем бъдещето. Вярвам, че да си българине не е зла участ! Да си българин е чест и амбиция!“, заяви Иван Ганчев и увери, че ще работи с всички сили, за да превърне България в подреден дом.

Третата позиция е за представителя на партия АБВ Мартин Райков. Магистър по право, завършил е магистратура по публична администрация, както и магистратура по политически менжджъмънт. Бил е член на ЦИК, председателат на комисии по обществени поръчки, юридически съветник на парламентарната група на АБВ в 43-ото НС.

Мартин Райков

„Вече един месец България е свободна и чувства свободата от замърсения въздух „Борисов“. Един месец България диша и се надявам на 11 юли, когато БСП за България спечели , да диша свободно поне още 4 години“, заяви Мартин Райков.

На четвърто място в листата е Александър Горчев , доктор по история, два мандата кмет на Велики Преслав, член на Изпълнителното бюро на БСП.

Александър Горчев

„Трябва да видим кое хубаво и добро е останало в българския народ и да го запазим, а после да се опитаме да го надградим. БСП за България може да съгражда и да пази българските традиции“, каза Горчев и припомни, че „когато Европа е газила в кал, тук е имало държавно обединение, наречено България и оттук е тръгнала светлината, в която днес много обичат европейците да се тупат по гърдите“. Трябва да вярваме повече, че хубавото предстои след 11 юли, призова Александър Горчев.

Коалиционните партньори от АБВ

На пета позиция е Георги Фучик, на 49 години, машинен инженер. Управител на фирма, специализирана в земеделието. Семеен, с едно дете, зам. председател на общинския съвет на БСП в Каспичан.

Шеста в листата е Евгения Леополдова, регионален мениджър на застрахователна компания, председател на жените – социалистки в Шумен.

На седмо място е адвокат Пламен Петков, от партия АБВ, областен  председател на партията, женен , с 2 деца. Завършил право в СУ „Св. Охридски“, работил е като следовател, съдия и адвокат, 4 мандата съветник от кмотата на БСП и един мандат от АБВ, бивш председател на общинския съвет.

Коалиционните партньори от Нова зора

Осми е също адвокат – Михаил Михайлов, магистър по право, дългогодишен служител в сисетмата на МВР. В момента е действащ адвокат, общински съветник в Нови пазар.

На девето място е Велчо Василев, представител на движение Българска пролет с председател Велизар Енчев. Василев е завършил висше военно образование, семеен с едно дете.

Десета е Даниела Пенчева, магистър по предучилищна педагогика с 35-годишен стаж. През 2013 г. е наградена като учител на годината с награда „Неофит Рилски“. Продължава да работа в детска градина в Шумен.

Кметовете на Каспичан и нови пазар на откриването на кампанията

На 11-то място е Ваня Димитрова, медицински специалист, завършила МУ – Варна, работи в детско заведение. Една от малкото доброволци на първа линия в ковид-секторите на МБАЛ – Шумен.

На 12-та позиция е Недялко Недялков, магистър по история, завършил история и археология, участвал в проучването на Плиска, реставриврал каменни съоръжения в Испания. В момента се занимава с частен бизнес.

Столовете в залата не стигнаха

Стартът на кампанията продължи с коктейл за присъстващите и неформални разговори на чаша вино след дългата изолация по време на пандемията.

Пресцентър БСП за България

Купуването и продаването на гласове е престъпление