ЩЕ ИМА ГОЛЯМА ЛЯВА КОАЛИЦИЯ, ОБЯВИ НИНОВА

Иван Иванов: Случаят с арестуваните за шпионаж е неуспешен опит за политическа реализация
21 март 2021
БСП СМЕНИ 11 ВОДАЧИ НА ЛИСТИ, ИВАН ИВАНОВ ОСТАВА НАЧЕЛО В ШУМЕН
25 май 2021
Покажи всички

На предсрочните избори на 11 юли ще има голяма лява коалиция, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в партийната централа. Тя допълни, че от две-три седмици се водят разговори, а от утре започва подписване на споразумения.

Пред финализиране са разговорите за коалиционни  споразумения с АБВ и Румен Петков, Движение 21 на Татяна Дончева и „Нормална България“ на Георги Кадиев. Тази коалиция може да прерасне и в коалиция за следващи избори – президентски и европейски, каза Нинова, която е била инициатор на обединението.

„Потърсих лидерите на тези формации, изчистихме общите си политики. След това изчистваме и организационните въпроси“, заяви лидерът на БСП.  Според Нинова, този нов широк формат ще доведе до много по-добър резултат на изборите и „отваря врата за едно ляво-центристко управление“.

На изборите левицата ще се яви отново във формата „БСП за България“ и ще се регистрира в ЦИК с това име на 26 май.

На въпрос дали в лявата коалиция ще се включи Мая Манолова и дали са водени разговори с нея, Нинова отговори, че са опитали няколко пъти преди изборите да разговарят с Манолова, но не са приели поканите им. „Бяхме определени като партия на статуквото от тях. Не предвиждаме с тях да водим разговори за обединение“, каза Нинова.