Трябва да бъдат предприети кризисни мерки

РАЗУМНИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ТУРИЗМА!
5 ноември 2021
РАЗУМНИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА СПОРТА!
6 ноември 2021
Покажи всички

Адв. Мартин Райков: Сега най-важното е да преодолеем пандемията и зимата, това трябва да ни стане кауза!

Съдебната реформа е безкрайно необходима, но сега най-важното е да прескочим зимата и пандемията. Затова  БСП за България в първите 100 дни залага на спешни социални  мерки за оцеляване. Това заяви третият в листата на лявата коалиция адв. Мартин Райков, коалиционен партньор от АБВ. „Ние в коалицията сме категорични, че писането на закони на парче и на коляно доведе до изключителни дефекти в системата. Състезанията тип „Изправи се! Мутри вън!“ да внасят по 15-20 законопроекта не доведе до нищо. Една наредба може да обърка живота на милиони  българи, когато се пише бързо“, коментира адв. Райков.

Той обаче е категоричен, че съдебна реформа е необходима.„Днешният пример е красноречив – 60 милиона лева в торби, и няма прокуратура, която да ги разследва. Вижда се дефектът  на системата, виждат се неработещите институции. И голямата болка на хората не е само здравето, не е само икономиката, а и безнаказаността. Безнаказаността е в изсичането на гората на Никола Козлево, която е дадена като нива на приближена фирма. Безнаказаността е да си вземеш един ВЕЦ, а да не се знае на кого е. Безнаказаността обезверява хората“, заяви Мартин Райков. И веднага допълва: Но най-важното е да прескочим зимата и пандемията! Това според него трябва да бъде нашата общобългарска кауза.

В тази трета предизборна кампания за годината хората искат най-вече спокойствие и сигурност, установява адвокатът след проведените срещи. „Определено имаше интерес към срещите и хората търсят отговор на въпроса как ще им осигурим това спокойствие. Още от април проблемите на хората бяха ясно заявени и коалиция БСП за България се опита максимално да ги реши в парламента, но за жалост новите партии не дадоха шанс за това“, коментира адв. Райков.

Той подчерта, че в сегашната здравна криза не могат да се предприемат сериозни мерки без работещ парламент.„Колкото и всички да се опитват да прехвърлян отговорността върху служебното правителство, то е служебно и организира избори. А в момента вече седем месеца този кабинет организира политики, което е безпрецедентно! И всичко, което беше минирано от страна на ГЕРБ, се прояви като дефекти на системата“, каза адв.Райков.

Според него, БСП за България има най-добрата визия като здравна реформа и като мерки. „Много е лесно да „яхнеш“ недоволството на хората, но БСП съумя да предложи разумни  решения и може да ги реализира. Това е 130-годишна партия , която има традиции. За жалост, една здравна система се разби, а на нейно място не се създадено нищо ново. Имаме една здравна каса, която само прелива

Пари . Ние ясно заявяваме, че трябва реформа в здравеопазването. На пациента трябва да спрат да гледат като на стока, а болниците трябва да спрат да бъдат търговски  дружества“, категоричен е кандидатът на левицата.

Адв. Райков се надява, че партиите в следващия парламент ще проявят разум, ще отстъпят от тесните си интереси, така, както го направи БСП в изминалите два кратки парламента, за да има правителство.

„Пожелавам си всички, които бъдат избрани в парламента от Шуменска област, да седнат на една маса и да се борят заедно за приоритетите на хората от региона. Защото няма значение от коя партия са, проблемите са общи за всички. Затова се надявам, че депутатите могат да се обединят в името на Шумен и шуменци“, пожела си адв. Мартин Райков.

Пресцентър на БСП за България

Купуването и продаването на гласове е престъпление!