Кандидати за народни представители – парламентарни избори 2021

Парламентарни избори 2021: Кандидати за народни представители от „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ” - 30 МИР ШУМЕН1. Иван Иванов

Юрист, доктор по история, доктор на науките по управление на информационните процеси, адвокат в ШАК. Народен представител в 42-то, 43-то и 44-то НС. Семеен, с две деца.
ПРЕФЕРЕНЦИЯ 1012. Веселин Пенчев

Веселин Пенчев, 31 г., семеен, с едно дете. Магистър по право, завършил УНСС – София. Действащ адвокат при Адвокатска колегия – Шумен, общински съветник в Шумен втори мандат. Областен и общински председател на БСП – Шумен.
ПРЕФЕРЕНЦИЯ 1023. Красимира Бунова

Общопрактикуващ лекар от 2000 г., преди това участъков педиатър. През 2015 г. е избрана за Лекар на годината в Шуменска област. Председател на Общинския съвет на БСП в Нови пазар, общински съветник три мандата.
ПРЕФЕРЕНЦИЯ 1034. Александър Горчев

Доктор по история, директор на Археологическия музей във Велики Преслав. Завършил е ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. По два мандата беше заместник-кмет и кмет на Велики Преслав. Автор на книги, научни и научно-популярни статии
ПРЕФЕРЕНЦИЯ 1045. Лили Петрова

Юрист, магистър по „Политология” и „Право”. Завършила е ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий”. Докторант по ПР и Връзки с обществеността. Общински съветник в Общински съвет – Шумен.
ПРЕФЕРЕНЦИЯ 1056. Георги Фучик

Завършил техническия университет в Русе със специалност „Машини, технологии и мениджмънт“. Управител на ООД със земеделска дейност. Семеен, с едно дете.
ПРЕФЕРЕНЦИЯ 1067. Димитър Ковчазов

Електроинженер, магистър по Европейска интеграция и публична администрация със стаж в Европейския парламент. С 18 години стаж в в областта на енергетиката. От 6 години е собственик на бизнес.
ПРЕФЕРЕНЦИЯ 1078. Евгения Леополдова

Висше образование, регионален мениджър ОЗК „Застраховане“
ПРЕФЕРЕНЦИЯ 1089. Велчо Василев

Коалиционен партньор от Българска пролет
ПРЕФЕРЕНЦИЯ 10910. Даниела Пенчева

Учител в детска градина, завършила ШУ „Епископ Константин Преславски“, специалност „Предучилищна педагогика“. Учител на годината за 2013г., носител на наградата „Неофит Рилски“
ПРЕФЕРЕНЦИЯ 11011. Мартин Тодоров

На 43 г. Магистър по икономика и хуманитарни науки. Работи в сферата на търговията и строителството. Семеен, с две деца.
ПРЕФЕРЕНЦИЯ 11112. Ивелин Йорданов

Консултант уебсайтове, мрежи и комуникации. Завършил е РУ „Ангел Кънчев“ с инженерна специалност по комуникации и НВУ „Васил Левски“. Работил е като експерт в община Шумен, в МБАЛ- Шумен и Шуменския университет. Семеен.
ПРЕФЕРЕНЦИЯ 112